Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi

Yenidoğan Yoğun Bakım Hasta Yakınlarını Bilgilendirme Talimatı

Güncelleme Tarihi: 26/10/2017

refakat(1).jpg

AMAÇ      : Yeni doğan Yoğun bakımda yatan hastaların yakınlarını bilgilendirmek, ulaşılabilirliği sağlamak, tedirginliklerini azaltmak, hizmet kalitesini arttırmak.

Hasta yakınlarına, yoğun bakımdaki hastanın durumu hakkında bilgi hastanın doktoru tarafından verilir.

Bilgilendirme: bebeğin yoğun bakıma kabulünde ve her gün, ayrıca bilgi vermek gerektikçe bilgilendirme yapılır, bilgilendirme; bebeğin genel durumu ve tedavi sürecini kapsar.

Ziyaret sıklığı ve ziyaretçi sayısı hekim tarafından belirlenmek kaydı ile günde en az iki kez olmak üzere ziyaret sağlanır. Ziyaretçilerin kişisel koruyucu ekipman kullanması ve el hijyeni uygulaması yaparak girmeleri sağlanır.

Bulaşıcı veya salgın hastalık olması durumunda ve ziyaretlerinde herhangi bir sebeple sakınca bulunan hasta yakınlarının ziyaretine izin verilmez.

Hasta yakınlarının ziyaretleri sırasında yeni doğan yoğun bakım ünitesi giriş-çıkış kurallarına azami derecede uyum göstermesi sağlanır.

Hastanızın daha önce geçirdiği sağlık problemleri ve özellikle alerjik reaksiyonları hakkında mutlaka yoğun bakım hemşiresine bilgi verilmelidir. Sağlıklı iletişim için en az iki hasta yakınının aktif telefonunu yoğun bakım sekreterine bildirilmelidir.

Hastanın ihtiyaçları, hastayı kabul eden ve takibini yapan hemşire tarafından belirlenerek, hasta yakınlarına ilgili doktor veya hemşire tarafından bildirilir.

Hastanızı beklerken, mesai saatlerinde, 2.kat yoğun bakım bekleme salonunu veya zemin kat kafeteryasını kullanabilirsiniz.

Gün içinde saat 11:00 ile 21:00 arasında 0 256 5182361 nolu telefondan hastanızın son durumunu öğrenebilirsiniz.

Sabrınız için teşekkür eder, acil şifalar dileriz.